Sposób przygotowania:
Ciasto wiśniowe
CIASTO Ubijamy białka, dodajemy cukry i ubijamy do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy żółtka i mąki oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do dwóch tortownic 26 cm. Piec ok. 30 minut w 180 st. Gdy się upieką- ostudzić. MASA Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, śmietanę i galaretki (w proszku). Mieszamy aż się wszystko rozpuści. Jednego biszkopta należy przekroić na pół i jedną połówkę kruszymy do masy. Wmieszać też wiśnie. Na jedną połowę placka dajemy masę. Przykrywamy nie pokrojonym biszkoptem. LUKIER Białka miksujemy. Dodajemy cukier. Smarujemy wierzch i boki placka. Resztę pozostałego lukru mieszamy z kakao. Dekorujemy placek wg uznania.