Sposób przygotowania:
Ciasto z biszkoptami i galaretką
Na każdy biszkopt wyłożyć odrobinę powideł i skleić z drugim biszkoptem.Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, dodać kakao, wylać na blaszkę połowę ciasta, wyłóżyć ciastka, zalać resztą ciasta i piec około 30-40 min w temp ok. 16 0 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Galaretki zalać wrzątkiem.Przygotować masę: Z mleka odlać pół szkl. i rozprowadzić proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z odrobiną cukru, po czym wlać mieszankę, ugotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z rozmiękczoną margaryną.Ciasto posmarować masą, wyłożyć delicje i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.