ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ciasto z biszkoptami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Proste ciasto z dodatkiem biszkoptów

Ciasto z biszkoptami i galaretką

Składniki:

Ciasto z biszkoptami i galaretką

 

  • 6 jajek,
  • 2 paczki delicji z białą czekoladą,
  • powidła śliwkowe,
  • paczka okrągłych biszkoptów,
  • kostka margaryny,
  • kilka łyżek cukru do smaku,
  • 1/2 litra mleka,
  • 2 budynie o smaku toffi,
  • 2-3 lyżeczki kakao,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szkl cukru,
  • 3/4 szkl mąki,
  • 3 galaretki niebieskie

Sposób przygotowania:

Ciasto z biszkoptami i galaretką
Na każdy biszkopt wyłożyć odrobinę powideł i skleić z drugim biszkoptem.Przygotować biszkopt: Białka ubić z dodatkiem cukru, następnie dodać żółtka, na końcu wymieszać z mąką, dodać kakao, wylać na blaszkę połowę ciasta, wyłóżyć ciastka, zalać resztą ciasta i piec około 30-40 min w temp ok. 16 0 c. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia. Galaretki zalać wrzątkiem.Przygotować masę: Z mleka odlać pół szkl. i rozprowadzić proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z odrobiną cukru, po czym wlać mieszankę, ugotować budyń. Ostudzony budyń utrzeć z rozmiękczoną margaryną.Ciasto posmarować masą, wyłożyć delicje i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.