Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniowym kremem
Na początku całe jajka ubić z białym cukrem. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas miksując.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni.
W 1/2 szklanki mleka wymieszać budyń,mąkę ziemniaczaną i pszenną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem białym i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z budyniem w mleku i ugotować budyń. Ugotowany odstawić do wystygnięcia. W tym czasie miękkie masło utrzeć w misce i stopniowo dodawać po 1 łyżce do zimnego budyniu.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.Na jedną część biszkoptu wyłożyć część kremu budyniowego. Następnie przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć na wierzch pozostałą część kremu. Na wierzchu ciasta poukładać brzoskwinie osączone i pokrojone w kostkę i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni.
W 1/2 szklanki mleka wymieszać budyń,mąkę ziemniaczaną i pszenną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem białym i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać wymieszane mąki z budyniem w mleku i ugotować budyń. Ugotowany odstawić do wystygnięcia. W tym czasie miękkie masło utrzeć w misce i stopniowo dodawać po 1 łyżce do zimnego budyniu.
Ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.Na jedną część biszkoptu wyłożyć część kremu budyniowego. Następnie przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć na wierzch pozostałą część kremu. Na wierzchu ciasta poukładać brzoskwinie osączone i pokrojone w kostkę i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.Smacznego.