Sposób przygotowania:
Ciasto z czerwonym agrestem i polewą
Margarynę rozpuszczamy w małym garnuszku na niewielkim ogniu i pozostawiamy do ostygnięcia. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mleko i rozpuszczoną margarynę. Po trochu dodajemy mąkę i dalej ucieramy. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia. 2/3 ciasta wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę o wymiarach 28 x 40 cm. Z agrestu obrywamy ogonki, myjemy i mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru. Wysypujemy na ciasto. Następnie wylewamy resztę ciasta. Pieczemy ok. 1 godziny w 200*C. Upieczone ciasto dekorujemy polewą. POLEWA: W małym garnuszku na niewielkim ogniu rozpuszczamy cukier, margarynę i kakao wraz z wodą. Pod koniec wlewamy 2-3 krople oleju, aby polewa błyszczała się.