Sposób przygotowania:
Ciasto z dodatkiem kokosu
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywną pianę, a następnie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość łączymy mieszając dokładnie łyżką. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy wzdłuż na pół. Masa: w 1/2 szkl mleka rozpuszczamy oba rodzaje mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy rozmąconą mąkę. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut na małym ogniu. Ugotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy zimny budyń. Przekrojony biszkopt przekładamy większą częścią masy budyniowej. Resztę masy rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Wiórki kokosowe podsmażamy wraz z cukrem na suchej patelni, posypujemy nimi wierzch ciasta.