Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i kolorową kruszonką
Margarynę utrzec dodawać stopniowo cukier ,cukier waniliowy i jajka pojedynczo cały czas ucierać na jednolitą masę.G dy masa będzie utarta dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy na koncu wlewamy smietanę i tez mieszamy.Ciasto wykładamy na blachę 25/40 cm wyłozoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamą cząstki jabłka posypujemy cynamonem.Kruszonkę trzeba zrobić najlepiej wczesniej.Miękkie masło mieszamy z cukrem cukrem waniliowym dodajemy mąkę całosć dobrze wymieszać, jezeli kruszonką jest klejąca dodac jeszcze trochę mąki i wyrobić ma byc taka sypka. Na jabłka sypiemy białą kruszonkę połowę zostawiamy dodajemy kakao mieszamy i posypyjemy ciasto.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45-50 minut 175 stopni.
gusia1000