Sposób przygotowania:
Ciasto z jezykami
Białka ubić z cukrem. W kubku przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać, dodać mąkę, oliwę i kakao. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Upiec. Po wystygnięciu podzielic na 3 płaty. Szklankę mleka zagotować z cukrem. w połowie szklanki mleka rozmieszać mąki. Gdy cukier się rozpuści wlać mleko z mąką i ugotować budyń, ostudzić. Kasię utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem, dodawać budyń. Dolać spirytus, wymieszać. Płaty ciasta przełożyć masą. Ostatni płat ciasta z kremem posypać startymi na tarce ciastkami.
msewka
jovi
Mirka227
5!
Natala1210
iwi69
ewasng
Tak to ten najzwyklejszy ocet.
ewasng
Sarenka