czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciasto z jeżynami i malinami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne i szybkie jesienne ciasto ze świeżymi owocami.

Ciasto z jeżynami i malinami

Składniki:

Ciasto z jeżynami i malinami

 

  • 2/3 kost. margaryny,
  • 2/3 szkl. mąki,
  • 2/3 szkl. kaszy manny,
  • 2/3 szkl. wiórków kokosowych,
  • 5 jajek,
  • 1/2 szkl. cukru pudru,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 20 dag jeżyn,
  • 20 dag malin.

Sposób przygotowania:

Ciasto z jeżynami i malinami
Zmieszać mąkę, kaszę manną, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka. Wsypać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną tortownicę o śr. 24cm. Na cieście rozłożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.