Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem
Przygotować ciasto:
Utrzeć jajo z cukrem, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z sodą, ocet i wyrobić razem dokładnie. Podzielić ciasto na trzy części: do pierwszej włożyć sparzony i utarty mak, do drugiej kakao, a do trzeciej drobno posiekane bakalie. Upiec osobno trzy placki.
Przygotować masę:
Utrzeć jaja i cukier przeznaczone na krem, wsypać mąkę i do gotowej masy cienką strużką wlewać ciepłe mleko, ciągle mieszając. Osobno utrzeć masło, dodając po trochu zimną masę. Ostudzone placki przełożyć kremem. Wierzch ciasta można polać polewą.
100 g - 315 kcal
Utrzeć jajo z cukrem, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z sodą, ocet i wyrobić razem dokładnie. Podzielić ciasto na trzy części: do pierwszej włożyć sparzony i utarty mak, do drugiej kakao, a do trzeciej drobno posiekane bakalie. Upiec osobno trzy placki.
Przygotować masę:
Utrzeć jaja i cukier przeznaczone na krem, wsypać mąkę i do gotowej masy cienką strużką wlewać ciepłe mleko, ciągle mieszając. Osobno utrzeć masło, dodając po trochu zimną masę. Ostudzone placki przełożyć kremem. Wierzch ciasta można polać polewą.
100 g - 315 kcal
Gość
Sandi123
(mi krem wyszedł ale czuć było tylko masłem . )