Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i brzoskwiniami.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Gdy białka z żółtkami dobrze połączone wsypać otartą skórkę z cytryny, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Piec w temp 175 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu przekroić w poprzek, skropić likierem. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Ser twarogowy zemleć w maszynce, dodać cukier puder, 2 łyżki syropu z brzoskwiń i utrzeć na puszystą masę. Śmietanę kremową ubić, dodać do twarogu i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, przestudzić, połączyć z masą, wsypać połowę pokrojonych brzoskwiń i dokładnie wymieszać. Krem wyłożyć na jedno ciasto i przykryć drugim. Na wierzch wysypać pozostałe brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.