alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto z kremem na kremówce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest bardzo kaloryczne, bardzo słodkie

Ciasto z kremem na kremówce

Składniki:

Ciasto z kremem na kremówce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem na kremówce
Zmiksować żółtka z 3 łyżkami wody i cukrem. Wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodać pianę z białek. Wlać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut. Po czym pozostawić do ostygnięcia i przekroić na pół. Przełożyć kremem: do ubitej kremówki, nie przerywając ubijania, wsypać cukier i rozpuszczoną żelatynę. Pozostawić do ostygnięcia. Schłodzić. Owoce odsączyć. Pokroić na kawałki. Dodać do masy. Poczekać, aż masa będzie gęstnieć, wtedy przełożyć ją ciasto. Wierzch i boki również posmarować masą.