Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem, owocami i galaretką
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ciągle ucierając dodawać stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Upieczone ostudzić. 1 szkl mleka zagotować, w drugiej szklance mleka wymieszać z mąką połączyć z wrzącym mlekiem i ciągle mieszając gotować około 5 minut, wystudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo zimny krem. Pod koniec dodać aromat, przyprawić do smaku. Na ciasto wyłożyć krem, ułożyć pokrojone osączone z syropu brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do stężenia.