Sposób przygotowania:
Ciasto z masą budyniowo- miodową
CIASTO : Mąkę, kakao, budyń , proszek do pieczenia wsypujemy do jednej miski i mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce ubijamy z połową cukru białka. Żółtka ubijamy jeszcze w innej misce z pozostałym cukrem, letnią wodą ucieramy na bardzo kremowo. Masło rozpuszczamy nad ogniem i odstawiamy do ostygnięcia. Na ubite żółtka przesiewamy wymieszane ze sobą mąki, na mąki przekładamy ubite białka. Delikatnie mieszamy. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę obkładamy papierem do pieczenia, przelewamy do niej ciasto i pieczemy ok 30 minut.
MASA: W połowie szklanki rozrabiamy budyń, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz jedno żółtko. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek. W garnku zagotowujemy pozostałe mleko z cukrem, margaryną oraz miodem. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy dokładnie mieszając. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i pieczemy w tej samej blaszce co biszkopt ok 20 minut. Naszą masę przekładamy na ciemny biszkopt. Na masę nakładamy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.
MASA: W połowie szklanki rozrabiamy budyń, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz jedno żółtko. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek. W garnku zagotowujemy pozostałe mleko z cukrem, margaryną oraz miodem. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy dokładnie mieszając. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i pieczemy w tej samej blaszce co biszkopt ok 20 minut. Naszą masę przekładamy na ciemny biszkopt. Na masę nakładamy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.