polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ciasto z masą daktylowo-miodową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto z masą daktylowo-miodową

Ciasto z masą daktylowo-miodową

Składniki:

Ciasto z masą daktylowo-miodową

 

  • Ciasto:

 

  • 12 dag stopionego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 12 dag kaszy manny
  • 12 dag mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego

 

  • Masa:

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z masą daktylowo-miodową
Podane składniki ciasta rozetrzeć ze sobą jak kruszonkę, połową tej kruszonki wyłożyć blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Ugnieść. Daktyle zalać wodą, gotować 5 minut, po czym dodać pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszać. Masę ułożyć na cieście. Na masie rozłożyć pozostałą część kruszonki. Piec w temp. 200 st. C przez 45 minut.