Sposób przygotowania:
Ciasto z masą makowo-powidłową
Oddzielić żółtka od białek. Ciasto: utrzeć masło z cukrem, nie przerywając ucierania wlewać po jednym żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Dodać. Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą. Blaszkę natłuścić, wysypać mąką, wypełnić ciastem.
Na ciasto wyłożyć masę makową: oddzielić żółtka od białek. Masło stopić, wymieszać z resztą składników (poza białkami), z białek ubić pianę. Dodać. Na cieście masę posypać kruszonką.
Kruszonka:podane składniki zagnieść ze sobą, włożyć na 30 minut do zamrażarki, wyjąć. Pokruszyć na masie.
Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.
Na ciasto wyłożyć masę makową: oddzielić żółtka od białek. Masło stopić, wymieszać z resztą składników (poza białkami), z białek ubić pianę. Dodać. Na cieście masę posypać kruszonką.
Kruszonka:podane składniki zagnieść ze sobą, włożyć na 30 minut do zamrażarki, wyjąć. Pokruszyć na masie.
Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.