alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto z masą makowo-powidłową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto z masą makowo-powidłową

Ciasto z masą makowo-powidłową

Składniki:

Ciasto z masą makowo-powidłową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z masą makowo-powidłową
Oddzielić żółtka od białek. Ciasto: utrzeć masło z cukrem, nie przerywając ucierania wlewać po jednym żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Dodać. Z białek ubić pianę. Wymieszać z masą. Blaszkę natłuścić, wysypać mąką, wypełnić ciastem.

Na ciasto wyłożyć masę makową: oddzielić żółtka od białek. Masło stopić, wymieszać z resztą składników (poza białkami), z białek ubić pianę. Dodać. Na cieście masę posypać kruszonką.

Kruszonka:podane składniki zagnieść ze sobą, włożyć na 30 minut do zamrażarki, wyjąć. Pokruszyć na masie.

Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.