czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciasto z murzynkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciasto bardzo oryginalne, największe "wzięcie" miało wśród dzieci.

Ciasto z murzynkami

Składniki:

Ciasto z murzynkami

 

 

  • DODATKOWO:
  • 2 śnieżki,
  • 400ml mleka,
  • dowolna galaretka,
  • dżem z czarnej porzeczki,
  • paczka murzynków.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z murzynkami
1. Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mąki z proszkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 180st. 2. Zimny biszkopt posmarować dżemem. Murzynki przepołowić i ułożyć na dżem. Śnieżkę ubić na mleku. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić i dodać do Śnieżki. Masą zalać murzynki. Można posypać startą czekoladą. Schłodzić ciasto.