Sposób przygotowania:
Ciasto z orzechami
Przygotowujemy ciasto orzechowe. Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka cukier i 2 łyżki wody. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z orzechami i proszkiem do pieczenia. Wykładamy do przygotowanej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 30 w 180 stopniach. Ciasto studzimy. Przygotowujemy ciasto ciemne. Podane na ciasto ciemne składniki miksujemy. Przekładamy do blaszki takiej samej wielkości w jakiej się piekło ciasto orzechowe. Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach. Studzimy. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem kawy i cukru. Studzimy i miksujemy z masłem. Ciemne ciasto smarujemy powidłami. Wykładamy krem i rozsmarowujemy. Kładziemy ciasto orzechowe i dociskamy lekko. Polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy.