Sposób przygotowania:
ciasto z owocami
Ciasto:
Masło zarabiamy na stolnicy z żółtkami.Dodajemy mąkę tortową, ziemniaczaną, ocet, cukier, proszek do pieczenia.Zarabiamy ciasto. 1/4 ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Resztą ciasta wykładamy tortownicę.Położyć na ciasto odciśnięte brzoskwinie.
4 białka ubić z cukrem. Polać nią brzoskwinie. Twarde ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce na ubite białka.
Piec ok 30-40 minut
Gdy cisto jest już gotowe wyłączyć piekarnik i pozostawić je w środku by wysychało.
Masło zarabiamy na stolnicy z żółtkami.Dodajemy mąkę tortową, ziemniaczaną, ocet, cukier, proszek do pieczenia.Zarabiamy ciasto. 1/4 ciasta wkładamy do zamrażalnika.
Resztą ciasta wykładamy tortownicę.Położyć na ciasto odciśnięte brzoskwinie.
4 białka ubić z cukrem. Polać nią brzoskwinie. Twarde ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce na ubite białka.
Piec ok 30-40 minut
Gdy cisto jest już gotowe wyłączyć piekarnik i pozostawić je w środku by wysychało.
wedith1
Evi