Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i orzechową kruszonką
Ciasto należy zacząć przygotowywać od kruszonki. Orzechy zmielić lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać razem z mąką, cukrem, cynamonem i rozpuszczonym masłem. Wstawić do lodówki. Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. W misce umieścić jaja, cukier i rozpuszczone, przestudzone masło. Roztrzepać za pomocą rózgi kuchennej. Dodać śmietanę. Wymieszać i całość wlać do mąki z proszkiem. Połączyć składniki. Ciasto będzie gęste i lepiące. Około 1/3 kruszonki wymieszać z połową ciasta i wlać na wysmarowaną blaszkę (21x25) Wylać drugą część ciasta. Na wierzchu ułożyć obrany i pokrojony na małe kawałki rabarbar. Wciskając w ciasto. Obsypać pozostałą kruszonką. Piec w temperaturze 180*C funkcja góra-dół ok 50min. Smacznego!
Magdalenaa