Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Upiec biszkopty, najpierw białka ubić na sztywno , dodać do nich cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia . Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Krem przygotować z : mleka, cukru i mąki ugotować budyń, utrzeć masło i KASIĘ, dodawać zimny budyń, utrzeć do białości. Podzielić masę na trzy równe części.
Przekładać ciasto w następujący sposób :
biszkopt +masa, pokrojone truskawki+biszkopt+masa, pokrojone truskawki+biszkopt +masa na wierzchu ułożyć truskawki i zalać przygotowaną(wg przepisu na opakowaniu) krzepnącą galaretką.
Krem przygotować z : mleka, cukru i mąki ugotować budyń, utrzeć masło i KASIĘ, dodawać zimny budyń, utrzeć do białości. Podzielić masę na trzy równe części.
Przekładać ciasto w następujący sposób :
biszkopt +masa, pokrojone truskawki+biszkopt+masa, pokrojone truskawki+biszkopt +masa na wierzchu ułożyć truskawki i zalać przygotowaną(wg przepisu na opakowaniu) krzepnącą galaretką.
luna