Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i śnieżką
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach. Masa z wiśniami: Na litrze kompotu z wiśni (gdy nie ma tyle w słoiku uzupełniamy wodą) przyrządzamy galaretki kiwi. Gdy będą zimne wsypujemy do nich wydrylowane wiśnie. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w pół szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: Ciasto- tężejąca masa z wiśniami- ciasto z kakao- masa śnieżkowa-ciasto- polewa