Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ciecierzyca po bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciecierzyca po bretońsku to świetna alternatywa dla tradycyjnej fasolki

Ciecierzyca po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciecierzyca po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzyca po bretońsku
Ciecierzyce zalewamy zimną woda i zostawiamy na 12 godzin (można zostawić na noc) Następnie gotujemy ją z dodatkiem ziela angielskie liścia laurowego oraz soli przez około 30 minut, w tym czasie kiełbaskę kroimy w kostkę dodajemy do ciecierzycy, następnie dodajemy puszkę pomidorów i wszystko gotujemy razem przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku ziołami oraz pieprzem, dodajemy koncentrat i zostawiamy na ogniu jeszcze przez ok. 5 minut, żeby wszystkie składniki się przegryzły.
Ciecierzyca po bretońsku
ciecierzycę moczymy a następnie gotujemy
Ciecierzyca po bretońsku
następnie dodajemy pokrojoną kiełbaskę z grilla
Ciecierzyca po bretońsku
następnie dodajemy puszkę pomidorów krojonych
Ciecierzyca po bretońsku
doprawiamy ziołami oraz pieprzem i gotujemy

Tagi:

ciecierzyca