Sposób przygotowania:
Cielęca wątróbka w sosie śmietanowym
Wątróbką umyć, delikatnie osuszyć w bibułce i pokroić w cienkie paski. Cebulę drobno posiekać. Jabłka umyć, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić na talarki. Oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Przełożyć na wcześniej przygotowany półmisek. Na tym samym tłuszczu usmażyć wątróbką z cebulą (około 5 minut). Sos rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, zagotować ze śmietaną wymieszaną z musztardą. Przyprawić
do smaku pieprzem i solą. Wątróbką wyłożyć na jabłka, polać sosem i posypać estragonem.
Przełożyć na wcześniej przygotowany półmisek. Na tym samym tłuszczu usmażyć wątróbką z cebulą (około 5 minut). Sos rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, zagotować ze śmietaną wymieszaną z musztardą. Przyprawić
do smaku pieprzem i solą. Wątróbką wyłożyć na jabłka, polać sosem i posypać estragonem.