Sposób przygotowania:
Cielęcina w warzywach
Mięso pokroić w cienkie paski, oprószyć pieprzem i przyprawą do cielęciny, na chwilę przed smażeniem lekko posolić. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić mięso, zrumienić, skropić niewielka ilością wody, przykryć, dusić na małym ogniu przez 10-15 minut. Warzywa obrać, utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, wrzucić warzywa, przesmażyć. Dodać do mięsa. Na tym samym tłuszczu zrumienić pieczarki. Dodać do mięsa z warzywami, nie mieszać. Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Groszek i fasolkę starannie odsączyć. Do gotowego mięsa dodać groszek, fasolkę i pomidory, przykryć, zostawić na małym ogniu przez 5 minut. Jogurt energicznie wymieszać z żółtkiem. Wlać do mięsa z warzywami, delikatnie wymieszać. Potrawę posolić do smaku, przyprawić pieprzem, przykryć, zostawić na małym ogniu na kolejne 5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką.