Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cielęcina z fasolką (Włochy)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przysmażyć posiekną cebulę na maśle z olejem, cielęcinę pokrajać na kawałki i

Cielęcina z fasolką (Włochy)

Składniki:

Cielęcina z fasolką (Włochy)

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z fasolką (Włochy)
Przysmażyć posiekną cebulę na maśle z olejem, cielęcinę pokrajać na kawałki i obataczać w mące z dodatkiem soli i pieprzu. Obrumienić na tłuszczu. Dusić razem z cebulą z dodatkiem wina, po paru minutach dodać obrane (bez pestek) pomidory, łyżeczkę estaragonu i ugotowaną fasolę, dolać trochę rosołu i gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podlewać w miarę potrzeby rosołem. Gdy danie gotowe posypać zieloną pietruszką.