Sposób przygotowania:
Cielęcinka w sosie grzybowym z owocami
Każdy plasterek mięsa natrzeć solą, pieprzem i koperkiem, ułożyć w szczelnym naczyniu i kolejno układać, cebulę potrojoną w plasterki, posiekany czosnek, grzyby, listek, ziele, goździki, koperek, zalać to wszystko oliwką i octem balsamicznym ( około 4 kieliszki oliwki i 2 octu) dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 24 godzinki. Po marynowaniu dokładnie oczyścić mięsko ze składników marynaty, smażyć na dużym ogniu po 2 minutki na stronę. Mięsko przełożyć do garnka i zalać naszą marynatą, dodać szklankę wody pokrojoną w grube plasterki marchewkę i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Zanim nasze mięso dojdzie trzeba wyłowić plasterki marchewki (marchewka nie może się rozpadać). Jak mięso dojdzie trzeba s powrotem dodać marchew. Mięsko położyć na plasterku ananasa zalać sosem położyć 2 plasterki marchwi udekorować pomarańczą i bananem. Ananas i pomarańcza doskonale komponuje się z mięsem, natomiast banan z sosikiem.
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=78#p78
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=78#p78
Pyza