Sposób przygotowania:
Cisato francuskie z mięsnym farszem
Cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę przesmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy mięso mielone mieszamy i smażymy razem kilka minut. Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy pomidory z puszki lub 2-3 łyżeczki przecieru. Brokuły i pieczarki kroimy w kosteczkę dodajemy do całości. Pieczarki można wcześniej przesmażyć wedle uznania. Wszystko razem smażymy około 10 min. doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Po przestygnięciu do mięsnej masy dodajemy całe jajko i mieszamy dokładnie. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia wykładamy mięso na całą długość ciasta i zawijamy w rulon. Na koniec wierzch ciasta smarujemy żółtkiem. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni 25-35 minut. Smacznego:)
eli_555
Marta1986