Sposób przygotowania:
Cisto z kokosem
Ciasto I:
Cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao, i dobrze wymieszać. Z białek ubić piane i lekko wymieszać z resztą.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, kokos, mąkę, śmietanę i lekko wymieszać.
Przygotowanie do pieczenia:
Połowę ciasta włożyć do foremki, nałożyć łyżką kokos. Na wierzch ułożyć resztę ciasta. Piec w temp. 180C przez 30-40 minut. Po upieczeniu polać polewą.
Cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao, i dobrze wymieszać. Z białek ubić piane i lekko wymieszać z resztą.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, kokos, mąkę, śmietanę i lekko wymieszać.
Przygotowanie do pieczenia:
Połowę ciasta włożyć do foremki, nałożyć łyżką kokos. Na wierzch ułożyć resztę ciasta. Piec w temp. 180C przez 30-40 minut. Po upieczeniu polać polewą.