Sposób przygotowania:
Clafoutis jagodowe.
Mieszamy wszystkie składniki ciasta na gładką masę.
Mieszamy jagody z grysikiem i cukrem brązowym. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy grubo masłem, wysypujemy grubo bułką z migdałami, gdyż owoce puszczą sporo soku.
Wykładamy warstwę owoców. Zalewamy je ciastem i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku około 40 min w zależności od grubości warstw.
Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem.
Mieszamy jagody z grysikiem i cukrem brązowym. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy grubo masłem, wysypujemy grubo bułką z migdałami, gdyż owoce puszczą sporo soku.
Wykładamy warstwę owoców. Zalewamy je ciastem i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku około 40 min w zależności od grubości warstw.
Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem.
dża
msewka
jaNina