Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana grzybami z serem
Cukinie umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i trochę miąższu. Miąższ pokroić w kostkę. Marchew i seler umyć, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Grzyby zalać 1 szkl wody, odstawić na 15minut, odcedzić (wodę zachować) i posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić marchew, seler, dymki, cukinię i czosnek, podsmażyć. Dodać kaszkę, grzyby i wodę z moczenia. Wymieszać, zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu 10minut. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Farszem napełnić cukinię. Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w plasterki i ułożyć na cukinii. Na blasze wyłożyć papier do pieczenia, na nim cukinie, wstawić do piekarnika i zapiekać 20minut.