Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Cukinia faszerowana pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takim farszem można nadziewać patisony, kabaczki, paprykę.

Cukinia faszerowana pieczarkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia faszerowana pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana pieczarkami.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić około 5 minut. Do podduszonych pieczarek dodać obrane ze skórki i pokrojone na cząstki pomidory. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Cukinię przekroić na połowę, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.
Cukinia faszerowana pieczarkami.
Cukinię posypać serem i włożyc do naczynia żaroodpornego.
Cukinia faszerowana pieczarkami.
Cukinię faszerowaną można również zapiec w brytfannie wyłożonej folią.