Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana ryżem curry
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać i poszatkować. Umyć, pokroić pieczarki i podsmażyć razem z cebulą na odrobinie oliwy. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i wydrążyć środki, które dodać do cebuli i pieczarek. Brzegów nie wydrążać. W tym czasie pokroić wędliny (lub jeśli są w kawałku, zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Gdy ryż będzie już miękki, odcedzić go, wsypać curry i wymieszać. Tak przyrządzony ryż połączyć z resztą składników, przyprawić lubczykiem, solą i pieprzem i napełnić wydrążone cukinie. Posypać startym serem żółtym. Zapiekać najlepiej w naczyniu żaroodpornym (choć ja nie posiadam, więc zapiekałam w zwyklej blaszce) ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
wedith1
Sarenka
msewka
misia53
misia53
ale curry muszę omijać , bo nie cierpię tego zapachu