Sposób przygotowania:
Cukinia młoda duszona
Cukinię przekroić, wydrążyć łyżką środek. Paprykę, cebulę pieczarki i część ze środka cukinii posiekać drobno, podsmażyć na 1 łyżce oleju.
Dodać do mięsa mielonego, oraz jajko i bułkę tartą. Dodać przyprawy, zagnieść farsz. Cukinię posypać wegetą, nałożyć farsz i ułożyć w płaskim naczyniu, podlewając 1 szklanką wody. Dodać listek laurowy i odrobinę soli do smaku. Przykryć przykrywką i dusić na wolnym ogniu 20 minut. Następne wyjąć cukinię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, położyć plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku aż się ser rozpuści. Podawać z surówką.
Dodać do mięsa mielonego, oraz jajko i bułkę tartą. Dodać przyprawy, zagnieść farsz. Cukinię posypać wegetą, nałożyć farsz i ułożyć w płaskim naczyniu, podlewając 1 szklanką wody. Dodać listek laurowy i odrobinę soli do smaku. Przykryć przykrywką i dusić na wolnym ogniu 20 minut. Następne wyjąć cukinię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, położyć plasterki żółtego sera i zapiec w piekarniku aż się ser rozpuści. Podawać z surówką.
raf123