goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam także z innym farszem np. warzywnym, mięsnym

Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym

Składniki:

Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana farszem pieczarkowym
Cukinie przekrawamy na pół, usuwamy miąższ. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, doprawiamy do smaku. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy ugotowany oddzielnie w osolonej wodzie ryż. Przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej posolone połówki cukinii. Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku i tak przygotowanym sosem zalewamy cukinię. Cukinie zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.

Tagi:

ryż sosy cukinia