Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinie zapiekane z warzwami i sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takim farszem można nadziewać patisony lub kabaczki.

Cukinie zapiekane z warzwami i sosem

Składniki:

Cukinie zapiekane z warzwami i sosem

 

Sposób przygotowania:

Cukinie zapiekane z warzwami i sosem
Cukinię umyć, przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki i razem z oczyszczoną brukselką zblanszować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, nałożyć do wydrążonych cukinii. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku, zalać warzywa. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temp 180 stopni.

Tagi:

cukinia