Sposób przygotowania:
Cukiniowe niby leczo do słoika
Cukinie obrać i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobne piórka albo kostkę a czosnek w cienkie plasterki.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić dowolnie.
Pomidory pokroić w małą kostkę. W garnku do smażenia rozgrzać olej i zeszklić cebulę, przez chwilę smażyć. Następnie dodać marchew i pomidory. Wrzucić cukinię i przyprawy. Podlać trochę wodą i dusić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i przesmażyć lekko czosnek z wędliną i dodać do cukinii.
Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku.
Gdy uznamy że cukinia się udusiła nakładamy do przygotowanych słoików. Pasteryzujemy ok 15 min.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić dowolnie.
Pomidory pokroić w małą kostkę. W garnku do smażenia rozgrzać olej i zeszklić cebulę, przez chwilę smażyć. Następnie dodać marchew i pomidory. Wrzucić cukinię i przyprawy. Podlać trochę wodą i dusić.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i przesmażyć lekko czosnek z wędliną i dodać do cukinii.
Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku.
Gdy uznamy że cukinia się udusiła nakładamy do przygotowanych słoików. Pasteryzujemy ok 15 min.