katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Cukiniowe niby leczo do słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia stoi u mnie w lodówce ok 2 miesięcy bo jest na wynos do pracy. Nie wiem jak zachowała by się poza lodówką.

Cukiniowe niby leczo do słoika

Składniki:

Cukiniowe niby leczo do słoika

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe niby leczo do słoika
Cukinie obrać i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobne piórka albo kostkę a czosnek w cienkie plasterki.

Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić dowolnie.

Pomidory pokroić w małą kostkę. W garnku do smażenia rozgrzać olej i zeszklić cebulę, przez chwilę smażyć. Następnie dodać marchew i pomidory. Wrzucić cukinię i przyprawy. Podlać trochę wodą i dusić.

Na patelni rozgrzać trochę oleju i przesmażyć lekko czosnek z wędliną i dodać do cukinii.

Doprawić koncentratem i przyprawami do smaku.

Gdy uznamy że cukinia się udusiła nakładamy do przygotowanych słoików. Pasteryzujemy ok 15 min.