paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Cukiniowy bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

najlepiej smakuje z jasnym pieczywem

Cukiniowy bigos

Składniki:

Cukiniowy bigos

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowy bigos
Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki płuczemy i kroimy je w plasterki. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy ją nasion i kroimy w paski. Czosnek i cebulę obieramy. Cebule kroimy w piórka o czosnek w drobna kostkę. Cebulę szklimy na oleju a następnie dodajmy do niej pozostałe rozdrobnione składniki. Całość doprawiamy tymiankiem, pieprzem i sola do smaku. Dusimy całość pod przykryciem 15- 20 min.

Tagi:

cukinia bigos