Sposób przygotowania:
Cycki Murzynki
Ciasto makowo-kokosowe:
Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać.
Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 20x40 cm
Piec w temp. 170' C przez ok. 40 minut.
Masa budyniowa:
120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką.
Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem.
Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo-kokosowe. Ciasto posmarowac masą, wyrównać.
Na wierzchu masy ułożyc biszkopty namoczone w winie.
Polac polewą i udekorować każdy biszkopcik rodz
Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać.
Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 20x40 cm
Piec w temp. 170' C przez ok. 40 minut.
Masa budyniowa:
120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką.
Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem.
Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo-kokosowe. Ciasto posmarowac masą, wyrównać.
Na wierzchu masy ułożyc biszkopty namoczone w winie.
Polac polewą i udekorować każdy biszkopcik rodz
pigwa
Henia
https://gotujmy.pl/cycki-murzynki,przepisy,63111.html - KOPIA PRZEPISU
Henia
http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=55861 ORYGINAŁ ZDJĘCIA
https://gotujmy.pl/cycki-murzynki,przepisy,63111.html PLAGIAT ZDJĘCIA
Podziwiam pani talent i iście ułańską fantazję! Kraść z dwu różnych stron, no, no! Tylko, że tu głupki nie sprawdzają, a plagiatorów wręcz nie znosimy!