Sposób przygotowania:
Cynamonowy sernik królewskiCIASTO
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i miksujemy na najwyższych obrotach, aż składniki się połączą.
CIASTO
3/4 ciasta wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie ubijamy dłonią tak by pokryć całą blachę. Ciasto nakłuwamy widelcem i umieszczamy w lodówce na ok 30 min.
MASA
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie dodajemy masło i wanilię.
MASA
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli.
MASA
Do masy jajecznej dodajemy po łyżce sera oraz budyń i miksujemy do połączenia się składników, a na koniec dodajemy ubita pianę i delikatnie mieszamy np. drewnianą łyżka.
PRZYGOTOWANIE
Gotową masę serową przekładamy na schłodzony spód ciasta i posypujemy pozostałym ciastem. Tak przygotowaną blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 -70 min. w temp. 170'C. Smacznego !!