TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Sernik królewski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sernik królewski w ciemnym cieście

Sernik królewski

Składniki:

Sernik królewski

 

  • Ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 4 żołtka
  • 1 masło lub margaryna
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 1 zapach waniliowy
  • 3 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Sernik królewski
Mąkę, żółtka, masło lub margarynę, proszek do pieczenia, cukier puder, zapach i kakao zagniatamy na ciasto. dzielimy na dwie części. Jedną z nich wyłożyć wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą blachę. Aby powstała masa serowa najpierw ucieramy masło lub margarynę z cukrem, potem dodajemy mąkę ziemniaczaną, cukier puder, żółtka i na koniec serki. Białka z dwóch jajek ubijamy i dodajemy na końcu do sera, delikatnie mieszając. Masę serową wylewamy na ciasto przykrywamy jego drugą częścią. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu możemy polać wcześniej roztopioną czekoladą.