Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Cytrynowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Niezwykle mięciutka i puszysta babka.Idealna na świąteczny stół.Z tego przepisu zawsze się udaje.Moja rodzina ją uwielbia.

Cytrynowa babka

Składniki:

Cytrynowa babka

 

 

  • dodatkowo:
  • cukier puder do oprószenia
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Sposób przygotowania:

Cytrynowa babka
Masło i cukier przekładamy do miski i ucieramy na puszystą masę,następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy.Dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę,obie mąki i proszek do pieczenia ,ciasto dokładnie ucieramy. Ciasto przekładamy do formy na babkę ,wcześniej posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną babkę studzimy,wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem.