Sposób przygotowania:
Cytrynowo jabłkowy biszkopt z cynamonem
Jajka prosto z lodówki oddzielić,białka i żółtka osobno.W robocie z końcówką do ubijania piany ubić ją, następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać aż piana będzie bardzo sztywna.Potem zmniejszyć obroty i dodać żółtka i delikatnie je połączyć a po chwili wsypać skórkę cytrynową. Obie mąki przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia. Robot nastawić na najmniejsze obroty i nadal miksując dodawać po jednej łyżce mąki i mieszać aż się połączą.Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką po czym wylać ciasto. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne specjalnym nożykiem i przeciąć je na połówki. Włożyć je do miski, dodać cynamon, brązowy cukier i mąkę i przemieszać aby sypkie składniki oblepiły jabłka.Trzy jabłka ułożyć w cieście koliście a jedno w środku. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45 minut.Po upieczeniu ciasto wystudzić.Składniki na lukier umieścić w miseczce i połączyć ze sobą mieszając. Lukrem polać ciasto i na koniec posypać posypką.
gusia1000
zewa
Ale mnie rozbawiłaś :)
edytaha
zewa
Edytko zarezerwowane :)
edytaha
Dziękuję Ewciu :)
zewa
Smacznego :)