Sposób przygotowania:
Czarny las.
Jajka ubić, nadal ubijając dodawać po kolei wodę, cukier, mąkę i proszek. Gotową masę wylać na brytfannę przykrytą folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 150st C ok pół godziny. Pamiętajmy aby nie otwierać piekarnika w czasie pieczenia bo biszkopt opadnie. Drugi biszkopt robimy tak samo. Masy miałam które rozrabia się z mlekiem, to już zależy jaką się kupi. Więc rozrobić jak podana jest instrukcja na opakowaniu. Biszkopty jak upieczemy, muszą przestygnąć. Na 1 biszkopt smarujemy pół słoiczka dżemu wiśniowego, na to masę czekoladową, przykrywamy drugim biszkoptem. Smarujemy drugą częścią naszej konfiturki i masą śmietankową. Obsmarowujemy boki i dekorujemy posypką i wsadzamy do lodówki. Placek musi postać kilka godzin aby troche biszkopt oddał. Można też napączować biszkopt wodą z cukrem ale dla mnie to zbędne.