Sposób przygotowania:
Czarny sernik
Mak sparzyć i zmielić.
Ser zmielić dwa razy. Przełożyć do dużej miski i zmiksować z masłem, cukrem waniliowym, zwykłym cukrem, mąką oraz żółtkami i makiem. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Mase przekłądamy do mniejszej blachy pieczemy przez ok 55 minut w 190 C.
W garnku rozpuszcamy masło, dodajemy cukier i kako, mieszamy tak długo aż się rozpuszczą. Wsypujemy płatki i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą smarujemy ostygnięty sernik.
Ser zmielić dwa razy. Przełożyć do dużej miski i zmiksować z masłem, cukrem waniliowym, zwykłym cukrem, mąką oraz żółtkami i makiem. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Mase przekłądamy do mniejszej blachy pieczemy przez ok 55 minut w 190 C.
W garnku rozpuszcamy masło, dodajemy cukier i kako, mieszamy tak długo aż się rozpuszczą. Wsypujemy płatki i dokładnie mieszamy. Ciepłą masą smarujemy ostygnięty sernik.