Sposób przygotowania:
Czekoladowe brownie z masłem orzechowymKROK 1
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, dlatego warto wszystko przygotować trochę wcześniej.
KROK 2
Masło i gorzką czekoladę rozpuścić powoli w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia.
KROK 3
Piekarnik nagrzać do 160°C. Jajka ubić z cukrem na wysokich obrotach.
KROK 4
Do masy jajecznej dodać przestudzoną czekoladę z masłem, przesianą mąkę, kakao i odrobinę proszku do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
Na sam koniec dodać masło orzechowe i połączyć z ciastem na wolnych obrotach.
KROK 5
Masę czekoladową przelać do foremki wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 minut w 160°C i zostawić do całkowitego wystygnięcia.
KROK 6
Ostudzone ciasto pokroić na małe kawałki i delektować się pysznym smakiem! Smacznego :)