Sposób przygotowania:
Czekoladowe chilli z makaronem ryżowym i awokado
1. marchewkę, dynię i paprykę pokroić w kostkę. Marchew podgotować przez chwilkę aby była na wpół twarda. 2. w miseczce rozetrzeć nasiona kolendry i kminku na drobno (ważne by rozkruszyły się przynajmniej nasiona kolendry) dodać oregano (najlepiej suszone), paprykę w proszku ( i kakao jeżeli go używamy zamiast czekolady). wymieszać. 3. w rondelku rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Pod koniec dodać czosnek z posiekanym chilli i podsmażyć jeszcze chwilę mieszając. 4. Dodać przyprawy i przemieszać. 5. Do reszty szybko dorzucić sos z pomidorów (czekoladę-jeżeli to ją wybraliśmy), pokrojone pomidory i fasolkę. Znów wymieszać 6.po 3-4 minutach dodać warzywa. 7. Zostawić na małym gazie ok 10 minut mieszając co jakiś czas, aby sos nie przywarł do spodu garnuszka. 8. doprawić połową sosu sojowego (jeżeli ktoś preferuje można dodać więcej :D). W razie potrzeby doprawić wg uznania. 9, odstawić na jakiś czas do przegryzienia się składników ok 15-20 minut 10. przed podaniem przygotować makaron wg. przepisu na opakowaniu. dodać resztę sosu sojowego i mieszamy 11. na talerzu ułożyć nasze chilli, na to makaron i pokrojone w kostkę awokado. Życzę smacznego :)