Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Czekoladowe cudo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

PRZYGOTOWANIE: Pieczemy biszkopt,białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z mąką i proszkiem.Dodajemy żółtka i kakao.Ciasto wylewamy do

Czekoladowe cudo

Składniki:

Czekoladowe cudo

 

  • Ciasto:6 jajek
  • 4łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek cukru
  • Masa: 1 budyń waniliowy na 3/4l mleka,1/2l mleka,
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
  • tabliczka mlecznej czekolady,
  • 6-10 łyżek cukru.
  • Pianka: 1/2l. śmietany 30%
  • 2 op. śmietany fiksu
  • 10 dag wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Czekoladowe cudo
natłuszczonej blachy i pieczemy ok 30 min. w tem.180 stopni C.Przygotowujemy masę : gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem.Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy,cały czas mieszając . Wsypujemy gorzką rozkruszoną czekoladę.Biszkopt przekrawamy na 2 części i przekładamy masą. Ubijamy śmietanę ze śmietaną fiksami i smarujemy wierzch placka.Wiórki prażymy na patelni aż nabiora złotego koloru i studzimy. Posypujemy wierzch placka.