Sposób przygotowania:
Czekoladowe z jabłkami, pianką ciasto
Białka zimne ze szczyptą soli ubijać na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier cytrynowy, cukier puder, zimną wodę, ocet, mąkę ziemniaczana i ubijać do sztywnej piany.
Jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie miała "zważoną" konsystencję.
Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto i wyrównać wierzch.
Na ciasto zetrzeć na grubszych oczkach tarki czekoladę gorzką, obrane jabłka, na jabłka wyłożyć ubitą pianę.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, aby pianka za mocno się nie przypiekła do można nakryć papierem do pieczenia.
Ciasto wystudzić w formie w chłodnym miejscu.
Jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie miała "zważoną" konsystencję.
Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto i wyrównać wierzch.
Na ciasto zetrzeć na grubszych oczkach tarki czekoladę gorzką, obrane jabłka, na jabłka wyłożyć ubitą pianę.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, aby pianka za mocno się nie przypiekła do można nakryć papierem do pieczenia.
Ciasto wystudzić w formie w chłodnym miejscu.