Sposób przygotowania:
Czekoladowiec
Babkowe, wilgotne ciasto o intensywnym smaku kakao oblane polewą z mlecznej czekolady, wykończone kawałkami orzechów:)
Ze składników na ciasto, jajka ubić z cukrem kryształem, a następnie dodać olej, mleko oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz połączyć cały czas ucierając mikserem. Tak przygotowane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną formy babkowej i piec w temperaturze 180°C około 60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić do ostygnięcia, a kiedy ostygnie, ze składników na polewę, czekoladę rozpuścić z mlekiem i masłem na małym ogniu, po czym oblać polewą wierzch ciasta i obsypać orzechami.
Ze składników na ciasto, jajka ubić z cukrem kryształem, a następnie dodać olej, mleko oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz połączyć cały czas ucierając mikserem. Tak przygotowane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną formy babkowej i piec w temperaturze 180°C około 60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić do ostygnięcia, a kiedy ostygnie, ze składników na polewę, czekoladę rozpuścić z mlekiem i masłem na małym ogniu, po czym oblać polewą wierzch ciasta i obsypać orzechami.
msewka
cherry
Tit