madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Czerwona kapusta ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki dodatek w przygotowaniu

Czerwona kapusta ananasem

Składniki:

Czerwona kapusta ananasem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta ananasem
Kapustę wyczyścić ze zwiędłych liści umyć, poszatkować. Jabłka umyć, obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Roztopić masło , włożyć jabłka i kapustę , podsmażyć . Dodać cebulę naszpikowaną goździkami i i liściem laurowym. Następnie dodać sok z ananasa, wino,rodzynki, pieprz i sól.Dusić pod przykryciem ok. 1/5 godziny. Wyjąć cebule i dodać ocet. Doprawić kapustę.Przełożyć przed podaniem do miski. Plastry ananasa, przysmażyć krótko na maśle i ułożyć na kapuście.